Wydanie Specjalne Szortal Na Wynos (Jesień-Zima 2017) – Nabór prac

Trwa nabór opowiadań, artykułów oraz grafik do jesienno-zimowego, połączonego numeru Wydania Specjalnego Szortalu Na Wynos.

baranek_0.jpg

Opowiadania. Adres e-mail: redakcja@szortal.com
Z dopiskiem „Wydanie Specjalne Jesień – Zima 2017”
– Drabble (100 słów)
– Szorty (do 5 000 znaków)
– Longary (5 001 – 25 000 znaków)
Szczegółowe informacje wysyłki (format pliku, adres e-mail) dostępne są w zakładce Kontakt.
Opowiadania nie mogą być wcześniej publikowane – tylko takie rozpatrujemy pod kątem wyboru do Wydań Specjalnych.

Publicystyka. Adresy e-mail: karolina.n.grzeszczak@gmail.com oraz katarzynakozidrak@gmail.com
Z dopiskiem „Wydanie Specjalne Jesień – Zima 2017”
-recenzje (3 000 – 5 000 znaków)
-artykuły, felietony, reportaże (10 000 – 15 000 znaków)
Tematyka powinna dotyczyć szeroko pojętej fantastyki: filmów, literatury, gier itp.
Teksty nie mogą być wcześniej publikowane – tylko takie rozpatrujemy pod kątem wyboru do Wydań Specjalnych.

Grafiki. Adres e-mail milena@szortal.com
Z dopiskiem „Wydanie Specjalne Jesień – Zima 2017”
– format A4, wymiary 1818 x 2572 pikseli lub większe
– orientacja pionowa
– rozdzielczość min. 220 dpi
– docelowo konwertujemy magazyn do formatu jpg o profilu sRGB, Ty wyślij nam, co uważasz, najlepiej png
Najciekawsza zostanie wykorzystana w charakterze grafiki okładkowej.

Zarówno teksty literackie, jak i publicystyczne zostaną poddane redakcji oraz korekcie.
Najważniejsze. Będzie to numer tematyczny. Jesienno-zimowe Wydanie Specjalne poświęcone zostanie steampunkowi lub cyberpunkowi w scenerii jesiennej lub zimowej.

Termin nadsyłania opowiadań oraz grafik upływa 31.12.2017
W treści maila prosimy umieścić zgodę na nieodpłatne wykorzystanie prac przez portal Szortal.com

A zatem do piór, klawiatur i kredek!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nasza strona używa plików cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej na ten temat